Enkelt å fiffe opp

Det er noen dager at man har bitte litt bedre tid enn andre, og kan kanskje sitte litt lengre ved borde – selv om det er ikk er fest.

Lørdag frokost er en sånn dag for meg. Med tenåringer i hus og hundre planer er det ikke alltid vi har like god tid til å sitte hverken lenge eller i det hele tatt sammen ved bordet. MEN lørdag morgen er ofte vår tid. Da synes jeg det er utrolig koselig å kunne pynte litt uten å legge meg heeeelt fullstendig i selen. En bunt tulipaner er faktisk nok. Selv om blomstene tar seg ut i en vase – tradisjonell bukett, har jeg valgt å fjerne alle blader og la blomsten bli mer dekorativ i en sylinder vase/glass potte. Så har jeg tatt en kvist med eukalyptus og klippet opp små greiner. Nå som hekken og busker vokser til kan du like godt gå ut i hagen å finne det du trenger! Legg litt greiner rundtom og innimellom. Da “bugner” det plutselig veldig mye mer. Det kan du gjøre også som en eng under eventuelt maten som blir plassert på bordet. Praktisk å slippe rydde bort all pynt fordi om du dekker på.

Se på bildene her:

Jeg har brukt en grov lin gardin til duk. Funnet frem fjøler som jeg setter på hver tallerken. Kutt til en tre stamme til slike tallerkner om du er handy, med ei sag – eller gjør som meg og kjøp de små fjølene på @sansvennesla. De er utrolig praktiske og har en liten “oppkant”, slik at cherry tomatene heller ikke ruller av 🙂  Det er lurt å smøre fjølen inn med mat olje dersom du skal vaske den omhyggelig. Det gjør man jo også gjerne når man setter mat direkte på. Det gjør ikke noe, men for at ikke treet skal tørke ut, er det lurt å gni den inn med matolje. Da bevarer du gløden i treet og unngår sprekker.

De små papir posene med eukalyptus gjør hver kuvert ekstra flotte. Levende lys i samme farge som blomstene du velger å bruke gjør det gjennomført.

Hvor mange vaser har man ikke vel i skapet sitt. De små kan du bruke til lysestaker også 🙂

dette er jo også nydelig å gjøre med påske liljer. Kjempe fint når du samler familien til påske bord… kanskje frokost, kanskje brunsj, eller kanskje middagen 🙂

Kos deg med bord pyntingen 🙂

 

Publisert Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *