Interiørkonsulent til folket

De aller fleste kan bedømme Det liker jeg, eller Det liker jeg ikke! Men det er ikke alle som vet HVORDAN de skal komme dit!

Det er nettopp det vi i Frk Fryd Interiør & Styling ønsker å hjelpe med. Som regel har man noe man skal ta hensyn til fra før. Det kan være alt fra en sofa, et teppe de kjøpte på en tur en gang, eller en kjøkken innredning.

Det er egentlig helt det samme hva vi begynner med. Det må bare være noe som er “fast”. Noe vi vet skal være med videre. Slik kan vi jobbe oss videre med både ønsker og behov

 

Vi starer alltid med en befaring. Dersom menneskene skal flytte inn i en annen bolig, eller nytt hus, er det likevel lurt å starte befaringen i eksisterende hjem. Det handler om å bli kjent. Vi ønsker å forstå hvordan dere lever livene deres. Hva setter dere pris på? Hva ønsker dere? Hvor mange skal bo der, og hvilken alder? Hvilken stil har dere eller ønsker man? Interiøret gjenspeiler ofte mye mer enn hva man tror. Eller hjemmet generelt kanskje.

Feks kan det ikke nytte med en pen stram sofa med lav rygg til et par som virkelig er “sofagriser” og liker å bruke kveldene foran tv… Eller en stor tv krok til mennesker som først og fremst oppholder seg på kjøkkenet når de først er hjemme:)

En gang hadde jeg et oppdrag hvor folkene ikke skulle ha med seg noe som helst annet enn 9 masker de hadde kjøpt på en reise. Men disse maskene symboliserte mye for de, og da ble dette viktig. Dessuten var de ofte på reisefot, men ville ha et hyggelig kryp inn når de først var i Norge…. Det fortalte jo faktisk ganske mye 🙂

Noen ganger er det bare en liten justering som skal til. Her ser vi feks et bilde av en sofa krok på et kontor. Sofaen er den samme, og bordet er det samme. Forskjellen er bakgrunnen. Å gå fra hvite vegger til dypere farget tapet gir en dramatisk endring. Belysningen er også den sammen, men jeg har supplert med ei pute, et pledd og en plante (strå).

Ganske dramatisk endring…

Eller som denne “innbydende” leiligheten som skulle selges. Vi får telefon fra utbygger… Kan dere møblere denne leiligheten. Jeg drar for å se på den… Det er nytteløst! det er ikke nok å møblere den!! Skal den bli hyggelig og innbydende, må det endring i bakgrunnen til :

Vi har gått fra “Bomull” på veggene til “Soft teal”

 

Dersom du har et større prosjekt. Kanskje nytt hus eller leilighet. Da er noe av det viktigste du gjør i planleggingsarbeidet å lage en belysningsplan. Hvis du er inne på et så tidlig stadie, at du kan påvirke det, da har du et enda bedre utgangspunkt. Det er like viktig å bestemme hvor lys skal være og hvordan de skal være. Hvor treffer naturlig lyskilde? Hvor er det mørkt? Hva skal på veggene? Er feks det noe du skal belyse? Det er like viktig med en plan på dette, som hvilken farge du skal ha på veggen din. Ved siden av dette er det selvsagt en møbleringsplan.  Lys og innredning går hånd i hånd.

Vi skiller mellom funksjonelt og dekorativt lys. Så er det varmen på lyset, og styrken. Naturlig lyskilde fra vinduene dine gir et kaldt og ganske blått lys. Fargene i huset ditt vil endre seg ganske mye fra vegg til hvor lyset treffer. I store rom med åpne løsninger som i  stue/kjøkken vil jeg anbefale å dele lyset inn i soner. De fleste gjør det, men kanskje i en enda større grad enn hva som er “vanlig”. Salong del, spisestue del, kjøkken del, og så bakgrunn og punkt i disse delene igjen. Det er lurt å snakke med fag folk på området 🙂

Her ser vi både dekorativ og funksjonell belysning.

 

Planleggingsfasen er viktig. Det er veldig lurt og bruke god tid. Nøye planlegging gir alltid best resultat, enten vi snakker om innredning, tegninger og plan, belysning og material valg. Det finnes usannsynlig mye å velge i, og det beste av alt er når du er ferdig med prosjektet ditt og hver dag kan fryde deg over hvor fint det ble 🙂

Det er viktig for oss i Frk Fryd å “fange” personligheten til menneskene som skal bo der. Det er ikke det vi selv liker som skal komme frem. Det kan ikke nytte å presse gjennom en stil eller farge vi personlig liker. Om ikke vi klarer gjenspeile det, ja da har vi feilet. Så planleggingsfasen er viktig for å kartlegge alt dette. Men vi har god erfaring, slik at vi kan veilede og “guide” gjennom det som fins å velge mellom. Istedet for å pløye gjennom 13 butikker på to uker, kan du tilbringe noen timer sammen med en av oss, og fort se konturene av hvordan det kan bli.

 

Her er et til før og etter bilde :

  Veggene er malt med “valmuefrø”  – en veldig kledelig farge til rom med stor naturlig lyskilde og “varme” gulv.

 

Kjenner du at du har lyst på litt fornyelse?

Interiør veiledning starter på 2500 kr inkl mva.

Ønsker du også pris på ferdig prosjekt når forslaget ligger klart, ordner vi med tilbud fra alle fag også. Du får en “skreddersydd” løsning akkurat til ditt hjem, til dine behov og deres ønsker 🙂

Vi skaper fine hjem akkurat sånn som du drømmer om men ikke vet hvordan du skal få til 🙂

      

 

 

 

 

 

Publisert Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *