Trendy eller klassisk

Er du blandt de som lar deg fenge av trendene som strømmer inn, eller liker du ting som varer og som er enkle å plassere?

Det går an å ha det enkelt og uten for mye “dill”, men likevel lunt. Utfordringen med miljø som har strenge krav til den enkle, blir ofte å holde det så enkelt og “reint” som vi ønsker. På et bilde ser det flott ut, men i hverdagen har man ting og tang som gjør hjem til bolig og husrom for familien. Barn som har leker. Kjøkken som blir brukt. Klær som brukes eller skla vaskes. Altså personlig preg som vi aldri ser på et stylet bilde i magasiner.

De aller beste tipsene er å skape atmosfære med bakgrunnsfargen. En vegg som ikke skaper støy, men som roer interiøret ned. Spill på teksturer i mønster fremfor mønster i farger med store kontraster. Ha få men heller store ting fremfor hundrevis av små som konkurerer om oppmerksomheten.

feks gardiner fra taket gjør det roligere på den måten at du slipper en forstyrrende gardin stang som lager en “strek”, eller som bryter en linje. Hva med å trekke taklisten (hvis du har) ut på yttersiden av skinnen? eller lage en nedforet boksing hvis du ikke har listverk? slik blir gardinene en forlenger av veggen. om du da i tillegg velger gardin som liner på veggen, eller har en annen tekstur, så blir det riktig flott.  Feks matt vegg og velur gardin i en omtrentlig samme farge. Eller grov lin mot en en slett vegg. Eller blank sateng mot matt vegg…? der finnes et hav å velge i.

 

Om vi befinner oss på kjøkkenet… eller du ikke har lyst på mye gardin, men noe tekstil. Kan vi sy lift gardin som passer akkurat inn i vinduet ditt til nettopp din vegg.

å leke med tekstiler er alltid gøy. Ikke alle stoffer passer alle steder. Noen er typisk stue og andre er mer enkle og kan være i omtrent alle rom. Se på paletten under. Det er møbelstoff sammen med teppet som kunden allerede hadde i en svært klassisk villa. Hvordan bringe nåtiden inn i det ellers så tradisjonsrike  som oser av arv og generasjoner…

kombinasjon av teksturer til følgende stue.

Hvis du maler møbler eller innredning i samme farge som veggen, gir det et rolig uttrykk.

Har du et lite rom, eller ei dør som kommer litt ubeleielig…. eller ei innredning som blir alt for mye…. mal det i samme farge som bakgrunnen. Du vil se det blir veldig integrert

Til slutt har jeg lyst å vise et bilde med litt mer kontraster, men som likevel opptrer relativt rolig. I dette tilfellet er det kun teppet som snakker høyt. Jeg har balansertdet med gjennomsiktige stoler dom gjør det hele veldig lett.

Har du lyst på hjelp til ditt rom eller til din bolig? vi hjelper deg mer enn gjerne med råd og tips. I februar skal vi også kjøre kampanjer på metervare. Kom innom å ta en titt,… om du har lyst har du lov 🙂

ha ei god uke hilsen oss i Frk Fryd 🙂

 

 

 

Publisert Legg igjen en kommentar
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *