Ute område, hagemøbler og kos for store og små

Lange svale dager og en temperatur som minner om middelhavet. Herlige fred så heldige vi er. Jeg har fått med store palmer på terassen. Skikkelig palmesus og rett stemning altså 🙂

 

I det siste har jeg hatt flere og flere spørsmål om hjelp til ute området. Det er flott å få hjelp av gartnere og hage folk til det grønne, men du kan like godt få en interiørkonsulent til å hjelpe deg med uterommet. Jeg mener… vi bruker ute området vårt mer og mer og innreder som om vi skal bruke det slik vi gjør innom hus. Hagemøbler er i fokus. Riktig stil. Utallige fasonger og velge i, og ikke minst komfort.

Jeg har valgt å kjøre på litt nette hagemøbler hos meg. Det er fordi jeg ønsker det litt luftig. Jeg synes det er fint med mix av natur materiell, og bruker derfor ofte rotting vevd i ulike mønster. Sjekk denne for eksempel:

En kjempe flott stol som har både det maskuline og det feminine over seg. Nette ben som gjør den nett, men samtidig så er den sort og dermed litt maskulin samtidig. Hvem liker ikke “ja takk begge deler”? 🙂 i tillegg har den deilige myke puter som gir god sittekomfor.

På bildet ser du hagemøbler som egentlig er like fine inne som ute. Det går an å velge individuelt mellom stol eller to seter, og serien kommer med bord som har “betong topp/plate”. Knall fint. Jeg har brukt det bordet inne i en stue også i en anledning

Passer bra det også 🙂

 

En annen ting som er viktig under hagemøbler er et teppe som luner og knytter det hele sammen. Sjekk ut dette teppet, det er et av mine favoritter.

Litt mønster gir liv uten å konkurrere med alt annet. Akkurat dette teppet kommer i flere farger, men denne Antrasitt, er veldig anvendelig.

 

Når du skal skape flotte uterom, skal du først tenke på bakgrunnen, akkurat som vi gjør innom hus. En “vegg” som gir lunhet. Det kan være mur, levegg eller hekk for den saks skyld. Men slik vil du klare å skille rommet ditt fra resten av det digre ute området. Husk at ute er alt større enn det først ser ut for 🙂 Tegn opp på rute ark, arealet ditt,  og del det litt inn i soner. Slik er det lettere å planlegge videre, og god planlegging gir alltid best resultat 🙂

Så tenker du gjennom hva du ønsker. Er du en person som liker sprosser og engelske roser, eller er du mer glad i stein og strå liksom?

Har du barn er det gøy å gjøre noe spennende for de.

Legg en stor rokkering feks på plenen. Stikk solsikke frø langs hele ringen, men spar igjen et lite område på feks 50 cm hvor du IKKE sår frø. Vann godt og vær tålmodig. Solsikkene vil snart spire og gro. Når de vokser opp og blomstrer, støtter du opp med feks bambus rør. Knyt et tau eller en sløyfe rundt toppen og vola`… Du har en lite solsikke hytte 🙂

 

Fortsatt God sommer 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Publisert på
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *