Ute sesong og mer rom

Sammen med våren kommer ofte ønsket om å “gjøre noe”.  Å holde på ute, på terassen, eller i hagen er ikke bare en god ide, men det er også godt for kropp og sjel.

 

Etter en lang vinter kjenner i hvert fall jeg trangen til å komme meg ut igjen. Det er fantastisk når man kan ta fram pledd og puter, og rigge seg til lengre og etter lengtede

kvelder ute i det fri.

I fjor satte vi opp en paviljong, eller halv tak om du vil, på terrassen. Vi har en relativt romslig terrasse, slik at det er greit å dele den litt inn i soner. Jeg har forsøkt meg på en

litt sydlandsk inspirert utgave med flagrende lette gardiner ned fra taket. Dette er med på å skape en utrolig lun innramming uten at det blir for mye. Det er ikke noe spesielt

praktisk med det, uten at de kanskje skygger bittelitt når det blir veldig varmt, men det er først og fremst litt lekkert, samtidig som tekstil gir et lut uttrykk. I sydlige strøk ville

stoffene vært hvite, men jeg har brukt sort kjole chiffon. Den er lett og luftig. Faller pent. Krøller ikke. Syntetisk som ikke falmer og tørker lett i vinden selv om det har kommet regn.

 

             

Et teppe under gruppen er viktig. Det gir følelsen av å vare inne.  Nok puter og pledd skaper stemning og gjør det innbydende.

Grønne planter er et must. Vi er ute, og i kontakt med naturen. Breiner, palmer, aloevera, kaktus og forskjellige typer gress… moderne planter som er super lette å holde.

Du må bare vente på varmen før du setter de ut hele døgnet.

 

I andre enden av terrassen har jeg to solsenger. De er fantastiske å slenge seg på etter middag. Vindskjermen som står bak til venstre er satt sammen med hengsler og gamle

“sjalusi/skodder” som før i tiden var poppis på vinduene på hus. Jeg fant disse i garasjen da jeg kjøpte huset. Nå har de fått ny funksjon.

Den runde hvite globen er ei lampe. Disse har jeg i nettbutikken i flere størrelser og varianter. Den største kan stå ute i vær og vind og tåler det.

 

Har du lyst på flere grønne innslag foreslår jeg en diger krans du kan henge ned fra taket. Du kan tvinne rundt neste hva det måtte være. Her har jeg laget en haug av kranser som ble benyttet

over bordene i forbindelse med et bryllup. Men det trenger ikke være bryllup. Skap din egen lille fest stemning i uterommet ditt.

Noe av det deiligste jeg vet er å spise under åpen himmel. Familie og gode venner kan komme. Det finnes liksom ikke noe grenser. Der er ingen tak eller vegger vi skal få plass bak eller under. Jeg har laget meg et spisebord av en gammel dør. Hengslene henger fremdeles på. Noen nye stoler slik at vi sitter litt godt, og så gjelder det vel å pynte litt med blomster og annen stæsj?

 

For sesongen finnes det alltid masse tilbehør som setter prikken over i-en. Selv serviser, kopper og skåler kan gjøre uteromme ditt fullkomment.

      

 

Om du har en liten eller stor terrasse er det mye du kan gjøre for å få det unikt og personlig. Start med en grundig vask av bakgrunn og møbler. Legg på teppe og sett møbler fram.

Suppler med puter, skinn, pledd og andre tekstiler. Gardiner om du har tak eller plass for oppheng. Planter, lykter og belysning er viktig. Og til slutt de små lekre tingene som gjør at hjertet fryder seg.

Kos deg med jobben og gled dere til en ny ute sesong som står for døren – der the sky is the limit.

 

      

 

Publisert på
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *